Simon Postma helpt tijdelijk Hospitainer tijdens coronacrisis

In deze, toch een beetje onzekere en vreemde tijden, gebeuren er ook een heleboel mooie dingen. Er ontstaan bijzondere initiatieven voor bijvoorbeeld de ouderen of het zorgpersoneel. En waar wij kunnen, steunen we onze medewerkers en dragen wij graag een steentje bij. Zo ook bij Simon Postma. Simon werkt sinds een half jaar als Coördinator Continu Verbeteren bij Hollander Techniek en werd gebeld door zijn oude werkgever Hospitainer of hij hen kon helpen.

Bij Hospitainer was Simon zes jaar lang onder andere verantwoordelijk voor de logistieke inkoop van medische apparatuur. Hospitainer levert een breed scala aan mobiele medische units (containers) voor noodsituaties en gebieden waar gebrek is aan medische faciliteiten. Meestal zijn dit gebieden buiten Europa, zoals ontwikkelingslanden, maar nu tijdens de corona crisis zetten zij zich met man en macht in om noodziekenhuizen in Europa te realiseren. Alle hulp is hierbij heel erg welkom. Vandaar dat zij de gok waagden en Simon opbelden met de vraag of hij in overleg met Hollander Techniek zijn expertises kon inzetten om en hen een helpende hand te bieden.

De vaart erin

Vanaf dat moment ging het heel snel. Simon: “Ik heb het voorstel van Hospitainer aan het MT van Hollander Techniek voorgelegd. Ik proefde gelijk enthousiasme. Ze willen helpen en ook iets kunnen bijdragen in deze tijd. Daarom was de beslissing snel genomen. Al na het weekend kon ik aan de slag bij Hospitainer. Ik werk tijdelijk 50% voor Hospitainer en help hen bij de inkoop van medische apparatuur die nodig is voor de noodziekenhuizen.”

Creatieve oplossingen

Simon: “Je moet creatief zijn in deze tijden. Alle beademingsapparatuur is vrijwel overal bezet of niet meer beschikbaar bij de leveranciers. Dus ben ik op zoek gegaan naar andere mogelijkheden. Ik kwam uit op anesthesie apparaten, deze kunnen ook dienen als beademingsapparatuur. En dat het snel kan gaan en iedereen meewerkt blijkt uit het feit dat volgende week al 7 anesthesie apparaten en 212 ziekenhuisbedden afgeleverd worden bij Hospitainer.” Niet alleen in Nederland groeit het aantal corona patiënten met de dag, in heel Europa ondervinden we de gevolgen van het virus. Simon: “Afgelopen vrijdag 27 maart werd ik gevraagd om de bouw van een noodziekenhuis in Roemenië te coördineren. Hiervoor was ik in het verleden ook verantwoordelijk. Ik heb dit gedaan, vanuit mijn woonkamer. Het hele weekend heb ik doorgewerkt, met als resultaat dat het noodziekenhuis plek heeft voor ruim 50 corona patiënten.” (zie hieronder de voor en na foto’s) 

 

Dankbaar en trots

Simon: “Ik ben Hollander Techniek echt heel dankbaar dat zij mij de ruimte geven om echt iets te kunnen betekenen in deze tijd. Ik ben geen medicus, maar ik weet wel veel van medische apparatuur. Als ik dan op deze manier mijn steentje bij kan dragen ben ik daar heel blij om. Het geeft mij ontzettend veel energie om te weten dat ik mensen echt kan helpen. Ik voel mij enorm gesteund door mijn collega’s en ben super trots op wat we al bereikt hebben!”

Ook door Hospitainer wordt de inzet van Simon en Hollander Techniek enorm gewaardeerd. Sanne van Heusden, Hospitainer, vertelt: “Erg leuk om te lezen en te zien hoe jullie als Hollander techniek mee bewegen in deze gekke tijden. Wij zijn super blij dat we zo’n daadkrachtige medewerker als Simon weer even kunnen lenen. Hij werkt effectief en is super flexibel, gebrand op kwaliteit en duidelijkheid, wat in deze situatie erg nodig is. Bedankt Hollander Techniek!”

 

Source: https://www.hollandertechniek.nl/over-ons/nieuws/artikel/simon-postma-helpt-tijdelijk-hospitainer-tijdens-coronacrisis/