Persbericht: Hospitainer levert mobiele klinieken en laboratoria voor Ebola.

PERSBERICHT 

NEDERLANDSE MOBIELE KLINIEKEN EN LABERATORIA VOOR EBOLA   

APELDOORN – 5 November 2014 – Nederlandse bedrijf levert mobiele klinieken en laboratoria voor Ebola.

Donderdag 6 november vertrekt het marineschip de Karel Doorman geladen met medische containers naar het getroffen Ebola gebied. De medische containers, geleverd door het Nederlandse bedrijf Hospitainer, zullen fungeren als mobiele klinieken en test laboratoria voor besmette patiënten. Een team van experts werkt samen om de klinieken op locatie volledig gebruiksklaar te maken. 

Ebola heeft al aan meer dan 5000 mensen het leven gekost. De WHO schat dat er op dit moment meer dan 10.000 mensen besmet zijn met het virus.  De situatie lijkt nog lang niet onder controle, het tekort aan behandelcentra voor Ebola patiënten is één van de redenen dat het virus zich blijft verspreiden. Het Ministerie van Buitenlandse Zaken, de Europese Unie en de World Health Organization sturen deze week onder andere twee Ebola klinieken en drie test laboratoria naar het besmettingsgebied. Deze mobiele klinieken en laboratoria zijn speciaal ontworpen voor het Ebola virus door het Nederlandse bedrijf Hospitainer. Algemeen Directeur Rolof Mulder van Hospitainer vertelt: “Ebola is een virus dat zijn weerga niet kent in de geschiedenis. De combinatie van het hoge besmettingsgevaar en de fragiele staten waar het virus zich voornamelijk verspreid vragen om een totaal nieuwe aanpak”. De mobiele klinieken en laboratoria bestaan uit zeecontainers. Dit geeft de betrokken partijen de mogelijkheid om de medische faciliteiten direct in de besmette gebieden te plaatsen en zo het virus hopelijk beter te controleren. 

 

Een team van experts van een universitair medische centrum, RIVM en Hospitainer hebben richtlijnen uitgezet om de mobiele klinieken en laboratoria volledig gebruiksklaar te maken en te bevoorraden voor zes maanden. Eveneens zullen er Nederlandse vrijwilligers getraind worden om in de medische containers te gaan werken.

Voor meer informatie kijkt u op www.hospitainer.com  

Volg het laatste nieuws over de mobiele klinieken voor Ebola op www.facebook.com/hospitainer