Hospitainer in SBS6 Hart van Nederland

Bekijk de video

De schok was groot toen twee Nederlandse artsen in Sierra Leone besmet leken met ebola. Gelukkig was het vals alarm en kunnen Nick Swinkels en Erdi Huizenga door waarmee ze bezig waren: zich inzetten voor de gezondheidszorg in Afrika. Want juist nu is er veel hulp nodig. Erdi is al teruggegaan naar Sierra Leone en Nick vertrekt over een paar weken, met een mobiel hospitaal.

De spullen, die deels door de Nederlandse regering zijn betaald, worden door marinefregat Karel Doorman meegenomen naar Afrika. Ook voor andere hulporganisaties gaan er medische containers en veel spullen mee.

De noodhulp is hard nodig in de door ebola getroffen gebieden. Nick Swinkels werkte, tot ze terug naar Nederland werden gehaald, met collega Erdi Huizinga in een ziekenhuis van de Lion Heart Foundation in Sierre Leone. Door de ebola-crisis is nu alleen de polikliniek open. Erdi is al teruggegaan om te zorgen dat de rest van het ziekenhuis snel weer open kan. Toch zal dat niet makkelijk zijn. Nick kan zelf dan ook niet wachten om weer te gaan helpen en vertrekt over een paar weken weer naar Sierre Leone.